Veelgestelde vragen

 

Heeft u een vraag, gelieve dan een mailtje te sturen naar hello@studio-ode.com of ons te contacteren via ons contactformulier. Met veel plezier beantwoorden wij al uw vragen!

 

“The art and science of asking questions is the source of all knowledge.” – Thank you, Thomas Berger

 

IS HET MOGELIJK DE PRODUCTEN EENS IN HET ECHT TE BEKIJKEN?

Absoluut! We proberen geregeld een kraampje te veroveren op verschillende makersmarkten. Wil je graag weten wanneer de volgende markt gepland staat, houd dan zeker onze sociale media in het oog. Kan je niet wachten tot het volgende evenement? Geen probleem, contacteer ons via het contactformulier of stuur een mailtje naar hello@studio-ode.com met jouw aanvraag en we regelen een afspraak in onze Studio, waar alle producten vol ongeduld wachten op jouw bezoek.

 

 

HOE WORDEN DE BESTELLING VERPAKT?

Bij alles wat we doen, proberen we zoveel mogelijk respect te tonen voor de natuur en voor jullie, onze klanten. Daarom werken we samen met de verpakkingsvrije winkel Kabas in Mechelen. Alle dozen en ander verpakkingsmateriaal dat Kabas ontvangt bij een levering, wordt door Studio Ode opnieuw gebruikt voor verzendingen. Bovendien zijn de kaartjes die je bij elke bestelling vindt, gedrukt met plantaardige inkt op gerecycleerd papier. Dat wil zeggen dat het 100% CO2 neutraal is!

Ook proberen we alle bestellingen met de grootste zorg en liefde in te pakken. Spijtig genoeg kunnen we niet controleren hoe de bezorgdienst omgaat met jouw pakketje. Maar we mogen nooit het vertrouwen in de goedheid van de mensen verliezen en durven daarom voor 98% beloven dat jouw pakketje heelhuids bij jou geraakt. Moest dit toch niet het geval zijn, laat het ons zeker weten zodat we dit voor jouw kunnen oplossen.