RITUEEL - ode aan palo santo

Wednesday, August 29, 2018

 

Palo Santo. Een wonderbaarlijke schat van de natuur die je een emotionele, spirituele en mentale vrede geeft. Niet alleen verspreidt dit Heilige Hout een heerlijke, warme geur, het reinigt ook jouw thuis van negatieve energie. Heerlijk om de dag mee te beginnen of na een lange dag vol zorgen. 

 

Vele eeuwen geleden gebruikten de Sjamanen, Maya's en Inca's het hout bij hun rituelen voor zijn helende, reinigende en energetische werking. Ook vandaag wordt het hout vaak ingezet bij verschillende kwaaltjes zoals verkoudheid, griep, stress, astma, hoofdpijn, angsten, depressies, ontstekingen, buikpijn en reuma. Maar ook simpelweg voor de lekkere geur.

 

  

 

 

 

 

 

Mijn dagelijks ritueel.

"Ik vind het zalig om elke ochtend tijdens mijn meditatie het stukje hout aan te steken. De geur brengt me meteen in een rustige stemming en laat me wegdromen naar eeuwenoude bossen met kabbelende riviertjes. Bovendien geeft het idee van het reinigende effect me rust en vrede."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe je het gebruikt.

Palo Santo hout gebruik je zoals wierrook. Je steekt het stokje in brand, laat het een 30 tot 40 seconden branden en blaas de vlam vervolgens weer uit. Het kooltje gloeit voor een tijdje en verspreidt daarmee zijn zoete, warme geur. Leg hem op een schaaltje en de natuur doet de rest.

 
 

 

 

 

 

Studio Ode's Palo Santo: met respect voor de natuur.

Het Palo Santo hout van Studio Ode is 100% Fairtrade en wordt met respect voor de natuur ontgonnen. Enkel afgevallen takken worden verzameld en vervolgens voor 4 tot 10 jaar gedroogd. En natuurlijk verloopt heel dit proces volgens de principes van Fairtrade.

 

Palo Santo bundel van 5 stokjes: €6,95